Malam ke 2 melabuh tirai muncul pula malam ke 3. Pada 9 Julai 2010 jam 10.00 malam, sekali lagi 'base station' 9W2LMZ menjadi tumpuan rakan-rakan ham wilayah utara. Kali ini kami merewang untuk memproses ayam pula. Antara ayam yang terlibat ialah ayam piru, ayam belanda, ayam kampung dan pelbagai jenis ayam lagi termasuk 'fire starter' cap ayam jantan.
Malam ini menyaksikan seramai 15 stesen bergotong-royong memotong ayam, ada yang memotong, ada yang mencabut, ada yang memerhati...hehehe. Antara yang hadir termasuklah 9W2LMZ, 9W2DGW, 9W2WBD, 9W2SID, 9W2MTO, 9W2DHL, 9W2FZ, 9W2KBN, 9W2PDL, 9W2EZE, 9W2PTO, 9W2OP, SWAL-BKC, SWAL-SPG dan saya sendiri 9W2BZI.
proses mencabut bulu ayam...
inilah rupa ayamnya...
baju 'limited edition' pun dah siap...
cari sampai dapat paksu.....
tongkeng ayam...
siapa punya kerja ni....
cabut...jangan tak cabut
rendam dulu supaya mudah dikupas...
panaskan dulu sebelum dimasukkan ke dalam mesin...
9W2EZE
inilah 'fire starter' cap ayam untuk bakar ayam..
apa ni...Abg. Mail?
9W2EZE berjaya menghidupkan api..
dibantu oleh Sany
percubaan sebelum buat yang banyak esok..
9W2DHL sebagai tukang panggang ayam
9W2MTO pula menjadi jurupandu arah malam ini..
Sany bersama 9W2PDL
SWAL-SPG pun tiba..
ish....ish....sedapnya..
9W2LMZ melihat senarai apa yang patut dibayar
Semoga segala perancangan dapat dilaksanakan dengan sempurna....73
No comments:
Post a Comment